Spadnutý múr poranil chlapčeka, následkom úmrtia vodiča následne došlo k nehode

20.06.2006 Celý región

Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin ublíženia na zdraví. Ku skutku došlo včera okolo 13.30 h v Levoči v priestore medz...
Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin ublíženia na zdraví. Ku skutku došlo včera okolo 13.30 h v Levoči v priestore medzi obytnými blokmi.
Z dôvodu narušenej statiky spadla na chodník pravá predná časť murovaného múra boxu na odpadové kontajnery o výške 1,33 m a šírke 80 cm.

Po chodníku v inkriminovanom čase prebiehal 4-ročný miestny chlapec , do ktorého tento blok narazil spredu, zrazil ho na zem a privalil mu nohy. Pri náraze chlapček utrpel rôzne poranenia s predpokladanou dobou liečenia v trvaní 3 mesiacov. Po ošetrení v Levočskej nemocnici bol prevezený a hospitalizovaný vo FN v Košiciach. Murovaný box s narušenou statikou je majetkom mesta Levoča. Následkom úmrtia vodiča následne došlo k nehodePopradský dopravný inšpektorát vyšetruje okolnosti aj príčinu dopravnej nehody, ku ktorej došlo v noci z utorka na stredu v čase okolo 23.00 hod. do 00.30 hod. v katastri obce Dravce, okr. Levoča. Nehodu oznámil polícii v noci na linku 158 okolo idúci vodič jednej Kežmarskej firmy. Dopravní policajti preverovaním na mieste zistili, že 61-ročný vodič zo Spišského Štvrku, jazdiaci osobným autom Felicia combi smerom od križovatky zišiel s vozidlom smerom doprava do priekopy. Tam zostalo auto stáť na kolesách nahnuté na ľavý bok. Vodič bol nájdený mŕtvy. Dnes vykonaná pitva na tele nebohého dokázala, že k smrti vodiča došlo pred nehodou a to následkom chronického zlyhania srdca. Škoda na vozidle je 2 000, - Sk.
 

Vyberte región

mark